spot_img
19.3 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeÎntâlnirea Xi-Putin: "Beijingul este gata să joace rolul de lider împreună cu...

Întâlnirea Xi-Putin: „Beijingul este gata să joace rolul de lider împreună cu Moscova pentru a pune lumea în schimbare”

-

Beijingul este gata să joace un rol de lider împreună cu Moscova pentru a pune lumea în schimbare pe calea dezvoltării durabile, a declarat președintele chinez Xi Jinping în timpul unei întâlniri cu președintele rus Vladimir Putin, în marja summitului organizat de Organizația de Cooperare de la Shanghai de joi la Samarkand.

„În fața schimbărilor colosale ale vremurilor noastre la scară globală, fără precedent în istoria recentă, suntem gata să facem echipă cu colegii noștri ruși pentru a da un exemplu de putere mondială responsabilă și pentru a juca un rol principal în punerea rapidă a unui  schimbarea lumii pe calea dezvoltării durabile și pozitive”, a spus el.

Liderul chinez a subliniat că este gata să facă schimb de opinii cu omologul său rus asupra agendei bilaterale, precum și asupra problemelor internaționale și regionale de interes reciproc.

Această întâlnire față în față a fost o a doua între liderii celor două țări în acest an.  După cum a spus consilierul prezidențial rus Yury Ushakov, Putin și Xi Jinping urmau să discute despre extinderea în continuare a cooperării comerciale și economice și restabilirea și consolidarea schimburilor umanitare întrerupte de pandemie.  De asemenea, cei doi lideri urmau să discute despre situația din Ucraina, coordonarea în cadrul SCO și alte platforme multilaterale.

Anterior, cei doi lideri s-au întâlnit personal în februarie, când Putin a zburat la Beijing pentru ceremonia de deschidere a XXIV-a Jocurilor Olimpice de iarnă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...