Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății din SUA spune când va avea loc vârful pandemiei în România

0
146

România este una dintre țările afectate de pandemia de COVID-19. Noul coronavirus a făcut până în prezent sute de victime în țara noastră, iar cifra ajunge la ordinul sutelor de mii în întreaga lume. Până la ora actuală, în România există 4. 417 cazuri de infecție cu noul coronavirus și un număr total de 197 de decese. Vârful pandemiei, în România, nu a fost atins până în prezent, potrivit unui studiu publicat de Institutul Pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății, conform b1.ro.

Un studiu recent, realizat la University of Washington de către Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății a publicat cifrele estimative, numărul de cazuri  de infectare cu SARS-CoV-2 și cel al deceselor care se vor înregistra în țările din întreaga lume. În România, potrivit studiului, vârful pandemiei nu a fost încă atins, iar totalul deceselor înregistrate ar putea ajunge până la 804.

Vârful pandemiei în România, atins înainte de Paște

Măsurătorile realizate de către cei de la IHME, din cadrul University of Washington, prezic vârful pandemiei, pe teriotoriul României, la data de 13 aprilie. În această zi, conform graficelor vor există până la 39 de decese cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Până acum, în România cele mai multe decese, au fost raportate la data de 2 aprilie, fiind 23 la număr. Cele mai afectate zone din țară sunt Suceava (1.322 de cazuri confirmate), Timiș (191 de cazuri fondirmate), Neamț (182 cazuri confirmate), Arad (161 cazuri confirmate) și București (598 cazuri confirmate).

Numărul deceselor din pricina COVID-19 ar putea ajunge la 804 pe teriotriul țării noastre

Cei de la Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății au estimat și numărul de decese la care ar putea ajunge fiecare țară, până la data de 4 august 2020. România ar putea înregistra, potrivit studiului, până la data stabilită un număr de 804 de morții din cauza infecției cu noul coronavirus.