spot_img
16.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăJustitieInstanța nu mai prelungește arestul preventiv pentru cei trei români din reportajul...

Instanța nu mai prelungește arestul preventiv pentru cei trei români din reportajul Sky News

-

Judecătorii de la Curtea de Apel București au respins cererea procurorilor DIICOT de prelungire a arestului preventiv în cazul celor trei bărbați români care apar în reportajul realizat de televiziunea britanică Sky News.

Instanța a dispus ca Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics și Levente Pantics să fie plasați sub control judiciar, însă decizia nu este definitivă, putând fi contestată de DIICOT.

- Advertisement -

Cei trei se află în arest preventiv din 12 august, fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false.

Aurelian Mihai Szanto a jucat rolul de intermediar între jurnaliștii britanici și presupușii traficanți de arme, iar Attila Csaba Pantics și Levente Pantics apar cu fețele acoperite în materialul Sky News, în care descriu și manipulează armele de foc oferite spre vânzare.

- Advertisement -

De asemenea, trei membri ai echipei de la postul de televiziune britanic care au participat la realizarea reportajului au fost puși sub urmărire penală de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img