spot_img
16.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăExterneÎnsărcinatul cu afaceri al României la Moscova, convocat la MAE rus: Am...

Însărcinatul cu afaceri al României la Moscova, convocat la MAE rus: Am dat „o notă de protest hotărât”/ MAE rus somează autoritățile române să efectueze o anchetă minuțioasă cu prezentarea explicațiilor de rigoare/ Viceministrul rus de Externe, Grigory Karasin: Un demers aflat la un pas de huliganismul internațional

-

Moscova a trimis Bucureștiului o notă de protest în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin, transmite Sputnik.

Moscova a înaintat „o notă de protest hotărât” însărcinatului cu afaceri al României în Rusia în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează vineri MAE al Federației Ruse.

- Advertisement -

Moscova a subliniat că acțiunile Bucureștiului au pus în pericol „securitatea a mai bine de 160 de pasageri care se aflau în acel avion”.

Rusia consideră acest incident drept o provocare deliberată, care va provoca deteriorarea gravă a relațiilor bilaterale și somează autoritățile române să efectueze o anchetă minuțioasă cu prezentarea explicațiilor de rigoare, scrie deschide.md.

- Advertisement -

Viceministrul rus de Externe, Grigory Karasin, a catalogat acțiunile Bucureștiului un demers aflat „la un pas de huliganismul internațional. Acest gest poate fi considerat decât unul profund anti-rusesc și nepoliticos”, a declarat Karasin citat de ria.ru.

Avionul cu care delegația rusă a zburat de la Moscova la Chișinău, a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre România și Ungaria, și să revină în Rusia. Prin urmare, aeronava a aterizat la Minsk.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img