spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăDezvaluiriO înregistrare video explozivă cu vicepremierul Gabriel Oprea: ERA SLUGA MEA

O înregistrare video explozivă cu vicepremierul Gabriel Oprea: ERA SLUGA MEA

-

O înregistrare video explozivă a fost publicată duminică de presalibera.net, sursa inițială fiind aktual24.ro. O înregistrare din mai 1996, când actualul vicepremier și ministru de interne Gabriel Oprea apărea ca mâna dreaptă a liderului minerilor de la aceea vreme, Miron Cosma. Interesant este că această înregistrare a fost încărcată pe youtube acum câțiva ani de ziarul Ghimpele, care face parte din trustul de presă al familiei Voiculescu. Era perioada în care Oprea era criticat de media controlată de familia Voiculescu.

Presalibera.net spune că, în aceea vreme, Gabriel Oprea ar fi fost bodyguardul lui Miron Cosma. Informațiile obținute de FLUX 24 indică că, de fapt, Gabriel Oprea era consilierul liderului minerilor din Valea Jiului. Interesante sunt întrebările în acest caz: l-a consiliat Gabriel Oprea și alți generali din Interne și Armată pe Miron Cosma atunci când în 1999 a reușit să facă șah mat trupele de ordine la Cozia? Conform cv-ului oficial, Oprea a fost între 1990 1993: ofițer de Justiție Militară activ. În 2001, ajunge general de justiție militară și, mai apoi, are o ascensiune fulminantă fiind în prezent vicepremier și ministru de interne.

Intr-o declaratie acordata in 2011 publicatiei Ghimpele, Miron Cozma sustinea ca Gabriel Oprea era „sluga” lui in 1996. „Gabi Oprea a fost cu mine la Campionatul European de fotbal din 1996. Era sluga mea atunci. (…) Imi cara geamantanul, pentru ca se pricepea la asa ceva. Imi fusese prezentat ca un tanar viguros si de incredere. Mi-am dat seama imediat, dupa moaca lui, ca nu e de incredere”, spunea Cozma, citat de dcnews.ro, scrie aktual24.ro.
El a povestit si cum Oprea a ajuns in anturajul sau. „Domnul ministru Gabriel Oprea era, sa zic, copilul de suflet al profesorului universitar Neagu, pe care il respect, profesor la Facultatea de Drept, avocat si care urma sa devina avocatul meu, dar, subit, a renuntat si el. Domnul profesor universitar Neagu m-a chemat odata la el si mi l-a prezentat, mi-a zis: ‘Uite, iti prezint si eu un tanar de perspectiva – era maior la vremea aceea – si ia-l pe langa dumneata, da-i si lui sa faca ceva’”.

Cozma a mai spus in 2011 ca are si alte inregistrari compromitatoare despre Gabriel Oprea. „Daca continua sa mai zica un singur cuvant despre Miron Cozma, am sa fac publice fotografiile si casetele video. Nu mai zic de oamenii care erau, la momentul ala, in jurul lui, cine sunt. Daca o sa vorbesc, o sa-l duc intr-o situatie penala, periculoasa„.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img