spot_img
28.1 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeÎngrijitoarele românce din Austria preferă microbuzele! Nu-și doresc trenuri!

Îngrijitoarele românce din Austria preferă microbuzele! Nu-și doresc trenuri!

-

PflegeHELP declară că trenurile speciale pentru transportul de îngrijitoare de bătrâni la domiciliu românce, care fac obiectul înțelegerii între partea română și cea austriacă, nu sunt preferate de majoritatea membrilor asociației noastre. Motivele sunt de ordin pecuniar cât și organizatoric. PflegeHELP speră că în curând România va permite reluarea traficului rutier internațional de persoane care să permită îngrijitoarelor românce să folosească microbuze și autobuze pentru transportul de la domiciliul lor din România la pacientul vârstnic din Austria. PflegeHELP atrage atenția autorităților că și după apariția acestor trenuri speciale doar o diversificare a mijloacelor de transport transfrontalier va permite reluarea funcționalității acestui sector economic important în condiții de siguranță sanitară în perioada de pandemie.” 

- Reclama -

dr. Alex Todericiu

purtător de cuvântwww.pflegehelp.at

”După săptămâni de lupte, Viena și Bucureștiul au convenit asupra modalităților de activare pentru un tren ”de coridor” pentru a aduce asistenți români în Austria. Acum există undă verde pentru acest coridor”, scrie presa austriacă.

Ministrul Europei Karoline Edtstadler (ÖVP) a informat joi seara Agenția de presă austriacă, APA, că aprobările din partea statului român au  fost primite. De asemenea, presa austriacă mai menționează că după câteva zile în care au lipsit în totalitate mesajele din partea părții române, s-a convenit, în sfârșit, asupra creării coridorului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...