spot_img
1.8 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
AcasăhighlightÎnfrângere pentru DNA: ÎCCJ ridică controlul judiciar pentru Ioan Oltean

Înfrângere pentru DNA: ÎCCJ ridică controlul judiciar pentru Ioan Oltean

-

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis vineri să revoce măsura controlului judiciar în cazul deputatului Ioan Oltean, cercetat de DNA în dosarul despăgubirilor ANRP pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

- Reclama -

Instanța a admis o plângere depusă de Ioan Oltean împotriva unei ordonanțe a DNA din data de 2 februarie 2016, prin care a fost prelungită măsura controlului judiciar. Decizia este definitivă.

Potrivit DNA, în data de 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, împreună cu alți inculpați care au făcut parte din Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor (Crinuța Dumitrean — președinte, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru), prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, a aprobat raportul prin care un teren în suprafață de aproape 62.000 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire omului de afaceri Mihai Rotaru.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img