spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăDezvaluiriINFORMAȚIE BOMBĂ: SIE și SRI au primit 20 milioane euro în timpul...

INFORMAȚIE BOMBĂ: SIE și SRI au primit 20 milioane euro în timpul crizei jurnaliștilor răpiți în Irak

-

Serviciul de Informatii Externe (SIE) a primit în timpul crizei jurnaliștilor răpiți în Irak 9,8 milioane euro prin rectificarea bugetară din iulie 2005, scrie Evenimentul Zilei.

- Reclama -

Și SRI a primit prin aceiași rectificare 9,83 milioane de euro. În total aproximativ 20 milioane de euro, spune acceași sursă.

EVZ a întrebat SIE care a fost destinația acestei sume. SIE a reacționat la solicitarea de a explica destinația celor 9,8 milioane de euro, obținuți în iulie 2005, abia după ce ce în „Evenimentul zilei” a apărut articolul în care se ridica întrebarea: „Aceștia să fie banii de răscumpărare?”. Serviciul secret a răspuns că banii au fost cheltuiți „legal”, deși EVZ nu a scris și nu a sugerat așa ceva. EVZ a arătat însă că Anexa 3 de la rectificarea de buget din vara lui 2005 (unde sunt detaliate cheltuielile fiecărei instituții de stat) nu a apărut în Monitorul Oficial în format electronic și nu poate fi găsită nici în baza legislativă a Camerei Deputaților, nici în cea a Consiliului legislativ, fapt cu totul neobișnuit. În expunerea de motive a rectificării, efectuate prin OUG, nu se precizează de ce SIE a avut nevoie de o suplimentare de peste 10%.

La aceeași rectificare s-a suplimentat bugetul SRI, la același capitol, cu aproximativ 9,83 milioane de euro.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img