spot_img
18.1 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeInflația a trecut de 10%. Ce spunea aseară ministrul Finanțelor: Dacă la...

Inflația a trecut de 10%. Ce spunea aseară ministrul Finanțelor: Dacă la început se discuta despre o inflație cu două cifre în luna martie, iată că nu este cazul

-

Rata inflației din România a trecut de pragul de 10%, atingând, în luna martie, 10,2%. Ieri seara, doar cu câteva ore înaintea acestui anunț, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, spunea, în contextul pachetului de măsuri decis de coliție, că „inflația a încetinit puternic” în România în urma ordonanței emise de Guvern pentru plafonarea prețurilor la energie și că „dacă la început se discuta despre o inflație cu două cifre în luna martie, iată că nu este cazul”, transmite Profit.ro. 

- Reclama -

„Referitor la modul în care acest pachet influențează, sau există temerea unora că influențează rata inflației, tocmai de aceea acest pachet se adresează preponderent economiei, menținerii locurilor de muncă dar și susținerii foarte țintite a persoanelor vulnerabile, pentru a nu crea un adjuvant la inflație ci din contră, un inhibitor la inflație. Acest model economic pe care noi astăzi l-am pus în discuție și s-a aprobat în coaliție și va fi aprobat de Guvern este o cale, așa cum a fost și Ordonanța privind prețurile la energie. Poate foarte mulți trec foarte ușor peste faptul că inflația, rata de creștere, a încetinit puternic în urma acestei ordonanțe. Dacă la început se discuta despre o inflație cu două cifre în luna martie, iată că nu este cazul. Pe de altă parte, trebuie să știți că anul trecut inflația s-a triplat. Această ordonanță cu prețurile la energie a încetinit abrupt ritmul de creștere a inflației, așa cum și acest pachet economico-social va influența rata de creștere a inflației pentru că se duce și ajută acolo unde costurile nu mai pot fi susținute”, afirma Câciu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img