spot_img
-3.2 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizeIndonezia acuză SUA și Europa că îi sabotează creșterea economică

Indonezia acuză SUA și Europa că îi sabotează creșterea economică

-

Ministrul coordonator al investițiilor din Indonezia, Luhut Binsar Panjaitan, a declarat că SUA ar trebui să înceteze imediat să interfereze cu creșterea economică a țării asiatice.

- Reclama -

Potrivit acestuia, cu câteva zile mai devreme, la Forumul Economic Mondial de la Davos, s-a întâlnit cu trimisul special al SUA pentru climă, John Kerry. 

„Vreau să vorbesc puțin despre rezultatele negocierilor cu un coleg din Statele Unite. Există un lucru la care prietenii noștri din America ar trebui să-l acorde imediat atenție: nu mai împiedicați creșterea economică a Indoneziei”, a scris Panjaitan pe rețelele sale de socializare.

Potrivit ministrului, acum republica trebuie să creeze oportunități largi pentru economie, așa cum fac țările Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est.

Autoritățile americane au declarat în repetate rânduri că vor preveni defrișarea pădurilor tropicale din țara asiatică, inclusiv prin sancțiuni economice împotriva companiilor indoneziene responsabile de această problemă. La începutul acestei luni, președintele indonezian Joko Widodo a declarat că încercările Uniunii Europene de a reduce libertatea de acțiune a țărilor în curs de dezvoltare asupra resurselor lor înseamnă că Europa „a revenit la practicile alunecoase ale epocii coloniale”. 

Politicianul a subliniat că Europa este de vină pentru faptul că republica nu poate să-și modernizeze imediat economia și să înceapă producția în masă de vehicule electrice, care necesită nichel pentru a produce baterii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img