Inculpaţii din dosarul „Steriletul”, achitaţi pentru a treia oară de CAB pentru că faptele nu există

0
429

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, miercuri, pentru a treia oară, achitarea tuturor inculpaţilor din dosarul cunoscut sub numele de „Steriletul”, în care sunt judecaţi mai mulţi foşti oficiali din Ministerul Sănătăţii, dar şi un medic din Târgu Jiu, acuzat că i-ar fi mituit pe aceştia.

Magistraţii au stabilit, în urma analizării probelor, că faptele nu există, transmite Mediafax.

Astfel, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus achitarea lui Virgil Remus Baciu, fost consilier personal pe probleme de control al fostului ministru al sănătăţii Daniela Bartoş, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, a Daianei Elena Druţă, medic primar la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” Bucureşti, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi a lui Cristinel Spiridon Vodislav, reprezentant legal al SC Vodimedicor SRL Târgu Jiu, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi instigare neurmată de executare la infracţiunea de mărturie mincinoasă, împreună cu Adriana Ileana Deac, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

„Respinge cererea procurorului de confiscare a sumei de 67.000 RON de la inculpatul Baciuc Remus Virgil şi respectiv a sumei de 25.150 RON de la inculpata Druţă (fostă Niculescu) Daiana Elena”, au mai dispus judecătorii.

Decizia nu este definitivă, motiv pentru care poate fi contestată de procurorii anticorupţie la instanţa supremă.

Curtea de Apel Bucureşti s-a mai pronunţat în acest dosar de alte două ori, dispunând achitarea celor implicaţi în acest caz. De fiecare dată decizia fost contestată de acnhetatori, în ambele cazuri instanţa supremă dispunând întoarcerea dosarului la CAB, pentru rejudecare.