spot_img
27.4 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăEconomieÎncrederea în zona euro s-a prăbușit în martie

Încrederea în zona euro s-a prăbușit în martie

-

Încrederea în economia zonei euro s-a diminuat în martie, pe fondului optimismului mai redus în industrie şi în sectorul serviciilor, transmite Reuters.

- Reclama -

Potrivit datelor publicate joi de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a scăzut în martie până la 105,5 puncte, de la 106,2 puncte în luna precedentă. Cifra comunicată de executivul comunitar este sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe o uşoară scădere, până la 105,9 puncte.

Separat, Comisia Europeană a publicat indicatorul privind climatul de afaceri, care ajută la identificarea stadiului ciclului de afaceri. Indicele a scăzut la 0,53 puncte în martie, de la 0,69 puncte în luna precedentă.

Încrederea în sectorul serviciilor, responsabil pentru două treimi din PIB-ul zonei euro, a scăzut până la 11,3 puncte în martie, de la 12,1 puncte luna precedentă, sub estimările analiştilor, în timp ce încrederea în industrie a scăzut luna aceasta la minus 1,7 puncte, de la minus 0,4 puncte în februarie, iar în retail de la 0,7 puncte la minus 0,1 puncte.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...