spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăAnalizeÎncoronarea Regelui Charles/Biograf regal: Biserica Angliei nu a încoronat niciodată un bărbat...

Încoronarea Regelui Charles/Biograf regal: Biserica Angliei nu a încoronat niciodată un bărbat divorțat ca rege

-

Încoronarea regelui Charles ar putea fi „invalidată” din cauza aventurii sale, a spus un biograf regal.În 1992, regele Charles – care era atunci prințul de Wales – s-a despărțit de soția sa, Prințesa Diana. O biografie susținută de Charles mai spunea că în 1986 el și Camilla, cu care s-a căsătorit în 2005, aveau deja o aventură.Potrivit The Mirror, doar doi ani mai târziu, în 1994, Charles a recunoscut că i-a fost infidel Dianei, mama celor doi copii ai săi, William și Harry.În timpul filmărilor pentru un documentar despre viața lui, Charles a fost întrebat dacă a rămas fidel Dianei. El a răspuns: „Da, da… până când s-a stricat iremediabil, am încercat amândoi”, scrie Ziarul Românesc de la Londra.

Biograful regal Anthony Holden a spus acum că Charles recunoscând adulterul, ar putea declanșa o „criză constituțională”.

- Advertisement -

El a scris în The Guardian : „Biserica Angliei nu a încoronat niciodată un bărbat divorțat ca rege, cu atât mai puțin pe unul care a mărturisit public adulterul – femeia în cauză așteaptă să fie încoronată regina consoartă. Răposatul Robert Runcie [fostul arhiepiscop de Canterbury] mi-a spus că acest lucru va necesita o revizuire a jurământului de încoronare, care ar necesita un nou statut al Parlamentului.Având în vedere convenția conform căreia Parlamentul nu dezbate despre monarhie fără acordul monarhului, acest lucru ar cere ca prim-ministrul să solicite permisiunea regelui Charles. Acest lucru, mi-a spus Runcie, ar echivala cu o criză constituțională”.

Cu toate acestea, alți experți au pus îndoieli de atunci asupra afirmațiilor.

- Advertisement -

Sir Vernon Bogdanor, profesor de cercetare la Centrul pentru Politică și Guvernul Britanic al King’s College din Londra, a declarat pentru Mail on Sunday: „Nunta lui Charles și Camilla a fost urmată de un serviciu de rugăciune și dedicare, condus de arhiepiscopul Rowan Williams.Acest lucru depășește cu siguranță orice ar fi spus sau nu Robert Runcie.”

Avocatul Geoffrey Robertson KC a adăugat: „Încoronarea este irelevantă din punct de vedere legal, doar un ritual superstițios al Bisericii Angliei. Charles nu are deloc nevoie să fie încoronat de biserica minoritară”.

Ceremonia de încoronare a lui Regelui Carol urmează să aibă loc sâmbătă, 6 mai, iar Camilla va fi, de asemenea, încoronată Regina Consoartă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img