- Reclama -
O creștere șocantă a incidentelor antisemite, de 1.180%, a cuprins întreaga lume după declanșarea operațiunii Iron Swords, potrivit unui raport cuprinzător publicat de instituții naționale și de guvernul israelian. Raportul este un efort comun al Ministerului Afacerilor pentru Diaspora și Combaterea Antisemitismului, al Organizației Sioniste Mondiale și al Agenției Evreiești, scrie The Jerusalem Post conform Inpolitics.
Raportul, publicat azi, a detaliat o creștere alarmantă de 1.180% a discursului antisemit care include îndemnuri la violență împotriva Israelului, a sioniștilor și a evreilor, majoritatea acestor conținuturi fiind în limba arabă (71%) și engleză (28%). Această statistică șocantă subliniază impactul profund al războiului asupra comunităților evreiești atât în Israel, cât și în diaspora globală.
Intensificarea evenimentelor antisemite a fost deosebit de evidentă în spațiile fizice și online, afectând în mod semnificativ viețile comunităților evreiești din întreaga lume.
Principalele cifre din raport:
Creșterea cu 1.180% a incidentelor antisemite la nivel mondial în timpul Războiului din Gaza.
1/3 în SUA: Evenimente antisemite, cu puncte fierbinți în orașe precum New York.
Creștere cu 330% a incidentelor antisemite violente.
Creștere cu 400% a discursului antisemit online.
71%: Provine de la grupuri arabe și islamice online.
25%: Studenții evrei au fost victime ale urii și violenței în campusuri.
87% s-au simțit mai puțin în siguranță în comunitățile evreiești.
Ura pe 4Chan, BitChute etc: cea mai semnificativă creștere a urii online.
O revelație izbitoare a raportului a fost că aproximativ o treime din toate incidentele antisemite au fost documentate în Statele Unite, predominant în zone cu populații evreiești semnificative, cum ar fi New York, Florida, Chicago și California. În plus, universitățile și colegiile din aceste zone au devenit puncte fierbinți pentru activitățile antisemite.
Tipurile de incidente înregistrate au fost extrem de îngrijorătoare, cu o creștere de 330% a evenimentelor antisemite violente, o creștere de 128% a profanării de situri evreiești, o creștere de 660% a hărțuirii și o creștere de 300% a amenințărilor.
Discursul antisemit online a înregistrat, de asemenea, o creștere bruscă, cu o creștere de 400% în comparație cu perioada de dinaintea războiului și cu o creștere de 340% în comparație cu aceleași date din luna precedentă. Această tendință tulburătoare a fost cea mai proeminentă în orașe precum Paris, New York, Buenos Aires, Los Angeles și Washington DC, printre altele.
În mod special, raportul a identificat două surse principale ale acestei creșteri a antisemitismului: grupurile arabe și islamice care prezintă Israelul ca pe un stat de apartheid care comite un „genocid” ca răspuns la atacurile Hamas și grupurile de extremă dreapta și adepții supremației albilor care au exploatat situația pentru a promova stereotipuri antisemite și teorii ale conspirației.
În plus, raportul a evidențiat o creștere semnificativă a demonstrațiilor la nivel mondial în sprijinul Hamas, unele dintre acestea incluzând amenințări explicite împotriva evreilor și a distrugerii Israelului. S-a remarcat, de asemenea, utilizarea svasticii și a imaginilor cu Hitler, unii încercând să facă o paralelă între acțiunile Israelului și Holocaust.
Ca răspuns la aceste evenimente, unele țări s-au confruntat cu provocarea de a găsi un echilibru între angajamentul lor de a combate antisemitismul și considerentele juridice. În diverse națiuni au fost lansate apeluri pentru măsuri mai stricte împotriva membrilor și susținătorilor organizațiilor extremiste.
Impactul acestei creșteri globale a antisemitismului asupra comunităților evreiești a fost profund. Conform sondajului din raport, aproximativ 87% dintre respondenți au raportat o scădere dramatică a securității personale, alături de sentimente de furie, anxietate și șoc. Mulți au indicat, de asemenea, o scădere a dorinței lor de a-și afișa public identitatea evreiască.
Serviciile de securitate din numeroase țări au sporit măsurile de securitate pentru instituțiile evreiești, iar unele școli evreiești și-au închis temporar ușile pentru a-și proteja elevii.
În campusurile universitare din întreaga lume, studenții evrei au raportat sentimente de teamă și tristețe, aproximativ 25% dintre aceștia declarând că au avut parte de ură și violență legate de conflict. A crescut presiunea asupra universităților pentru a aborda expresiile antisemite, iar donatorii au început să își retragă sprijinul financiar de la instituțiile care nu au făcut acest lucru, mai scrie ziarul israelian.
- Advertisement -