spot_img
26 C
București
luni, mai 16, 2022
AcasăExterneINCIDENTE VIOLENTE LA BERKELEY: Susținătorii lui Trump agresați de antifasciști de stânga...

INCIDENTE VIOLENTE LA BERKELEY: Susținătorii lui Trump agresați de antifasciști de stânga îmbrăcați în negru

-

Incidente violente s-au înregistrat duminică la Berkeley, în California, între suporteri ai președintelui american, Donald Trump, și contramanifestanți, confruntări încheiate cu vreo 14 arestări, potrivit poliției, relatează AFP.

Joey Gibson, liderul mișcării de extremă dreaptă Patriot Prayer, a fost atacat de contramanifestanți cu o bombă cu gaze lacrimogene, a constatat un fotoreporter al agenției France Presse.

Sute de militanții antifasciști îmbrăcați în negru au străpuns baricadele ridicate de poliție pentru a înfrunta micul număr de suporteri ai președintelui Trump veniți la fața locului în pofida interzicerii mitingului lor „Împotriva marxismului în America”. 

Mai mulți suporteri ai președintelui Trump, cu fața descoperită, au fost escortați în afara parcului de către polițiști, care au anunțat 14 rețineri, cele mai multe pentru încălcarea interdicției de a purta mască sau pentru că au făcut gesturi amenințătoare cu bastoane sau alte arme improvizate. Nu a fost precizat însă din ce tabără fac parte cei arestați.

Mai multe înregistrări video postate pe rețelele sociale, printre care una realizată de un reporter al site-ului Mother Jones, par să arate contramanifestanți de extremă strângă atacând fizic suporteri ai lui Trump și jurnaliști.

- Advertisment -

Must Read

“Ungaria înflorită” din Cluj

0
Aproximativ 58 000 de lalele roşii şi galbene au înflorit în comuna Sâncraiu din judeţul Cluj, localitate specializată pe turism.Anul trecut, comuna Sâncraiu, cu...