spot_img
28.7 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeIncendierea bisericilor în Canada

Incendierea bisericilor în Canada

-

Canada se confruntă de câteva zile cu consecințele colonialismului din secolele trecute, după descoperirea osemintelor unor copii indigeni.La scurt timp după această descoperire, au avut loc o serie de incendii a unor biserici catolice din regiunea comunităților indigene din vestul Canadei. Două biserici au luat foc sâmbătă, iar alte două cu o săptămână înainte.

- Reclama -

Bisericile Sfânta Ana și Chopaka din Columbia Britanică au fost complet distruse.

Cu o lună înainte de descoperirea osemintelor din regiunea Saskatchewan, alte 215 mormite au fost descoperite în apropierea uneia dintre cele mai mari școli pentru copii indigeni, lângă Kamloops, Columbia Britanică.

Decesele sunt asociate cu decizia Canadei din secolul al XIX-lea de a forța asimilarea copiilor indigeni prin introducerea obligativității participării la școli catolice, unde drepturile acestora erau încălcate, copiii fiind supuși la bătăi și abuzuri verbale din partea cadrelor didactice. 150.000 de copii au fost obligați să își părăsească familiile pentru a merge la aceste școli iar mulți dintre aceștia și-au pierdut viața ca urmare a bolilor, a neglijenței sau pentru că s-au sinucis.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...