AcasăAnalizeÎNCĂ O DEMISIE ÎN GUVERNUL BRITANIC: "Marea Britanie se află în pragul...

ÎNCĂ O DEMISIE ÎN GUVERNUL BRITANIC: „Marea Britanie se află în pragul celei mai mari crize de după al doilea război mondial”

-

Secretarul de stat britanic pentru transporturi Jo Johnson – fratele mai mic al fostului ministru de externe Boris Johnson – a demisionat vineri din guvernul condus de premierul Theresa May şi a cerut organizarea unui nou referendum pentru a evita „vasalitatea sau haosul”, relatează Reuters, dpa şi AFP.

„Marea Britanie se află în pragul celei mai mari crize de după al doilea război mondial„, a subliniat într-un comunicat Johnson, fost ziarist la Financial Times care a votat la referendumul din 2016 pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

„Dat fiind că realitatea Brexitului s-a dovedit a fi departe de ce s-a promis, soluţia democratică este să i se dea ultimul cuvânt publicului”, a menţionat Johnson, al 14-lea oficial care demisionează din guvernul May de la alegerile anticipate din iunie anul trecut, când conservatorii au pierdut majoritatea.

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...