Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați vrea ca UE să ia direct 3 milioane de migranți din Turcia și Iordania

0
653
Women and children walking in the Zaatari Refugee Camp, located near Mafraq, Jordan. Opened in July, 2012, the camp holds upwards of 20,000 refugees from the civil war inside Syria. International Orthodox Christian Charities and other members of the ACT Alliance are active in the camp providing essential items and services.

Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Antonio Guterres, a cerut Uniunii Europene să preia mai mulți refugiați direct din taberele din Iordania și Turcia, în cadrul programelor de relocalizare, oprindu-i astfel pe aceștia să-și mai riște viețile traversând Mediterana în bărci pneumatice supraaglomerate.

În taberele din Turcia și Iordania se află circa 3 milioane de migranți

Conform UNHCR, peste 3.000 de oameni au murit în acest an încercând să ajungă de pe litoralul turc pe insulele grecești, iar alte câteva mii s-au înecat în traversarea Mediteranei dinspre Africa de Nord. Paza de coastă elenă afirmă că a salvat mai mult de 70.000 de oameni pe mare în ultimele șapte luni.

‘Trebuie să creștem puternic numărul de relocări din Turcia. (…) Trebuie să creștem substanțial numărul de oportunități pentru ca oamenii să vină legal în Europa’, a mai insistat Guterres.