spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeÎn ziua fugii lui Sebastian Ghiță, 5% din acțiunile Teamnet au fost...

În ziua fugii lui Sebastian Ghiță, 5% din acțiunile Teamnet au fost vândute unui off shore din Cipru

-

Dispariția din țară a fostului deputat Sebastian Ghiță, la finalul anului trecut a fost unui dintre cele mai dezbătute subiecte ale ultimelor luni. Jurnaliștii de la România Curată dezvăluie că fuga din țară a acestuia a fost însoţită de mai multe mişcări discrete, concomitente.

- Reclama -

Astfel, chiar în ziua dispariției, unul dintre prietenii lui Ghiţă a vândut acţiuni la Teamnet, firma fondată de fostul deputat, unui off-shore din Cipru. Potrivit sursei citate, pe 19 decembrie 2016, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a Teamnet a aprobat vânzarea de către George Stan a unui pachet de acţiuni de 5 % către un off-shore din Cipru, înfiinţat cu doar trei zile înainte.

Compania Teamnet a fost înfiinţată în 2001 de Sebastian Ghiţă cu 100.000 de dolari şi a fost preluată de prietenii şi foştii lui colegi de liceu şi ulterior angajaţi, Bogdan Padiu, Bogdan Nedelcu, Ovidiu Traşcu şi George Stan.

Tot în ziua fugii lui Sebastian Ghiță, acţionarii majoritari ai Teamnet au cerut insolvenţa companiei, în condițiile în care în 2014 se lăudau cu o cifră de afaceri de 93.000.000 de dolari, o creştere cu 31% faţă de 2013. De asemenea, presa economică anunţă că vor urma disponibilizări din rândul celor 600 de angajaţi şi că unele departamente nu şi-au primit salariile de trei luni.

Toate aceste acțiuni au loc în contextul în care Sebastian Ghiţă şi amicul lui, Bogdan Padiu, sunt acum inculpaţi într-un dosar pentru șpăgi de 10.000.000 de euro.

Avocata Elenina Nicuț a explicat pentru România curată că procurorii trebuie să instituie sechestru la Teamnet înainte ca Tribunalul Prahova să aprobe insolvenţa dacă vor să mai recupereze ceva prin confiscare specială din presupusa mită de 10.000.000 de euro primită de Ghiţă prin intermediul Teamnet şi Asesoft.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...