spot_img
38.9 C
București
miercuri, iulie 17, 2024
AcasăAnalizeÎn Ungaria se poate: Miniştrii au demisionat din funcţiile deţinute în consiliile...

În Ungaria se poate: Miniştrii au demisionat din funcţiile deţinute în consiliile de administraţie ale universităţilor. Urmează ca toți funcționarii guvernamentali să procedeze la fel

-

La finalul şedinţei de guvern de miercuri, miniştrii Judit Varga, Csaba Lantos, János Lázár, Mihály Varga, István Nagy, Péter Szijjártó şi Tibor Navracsics au anunţat că, începând cu data de 15 februarie, nu vor mai face parte din consiliile de administraţie ale fundaţiilor universitare – a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta, Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului.

- Reclama -

În cadrul conferinţei de de presă, ministrul a spus: “ne aşteptăm ca toţi funcţionarii guvernamentali să procedeze la fel”, referindu-se la secretarii de stat, subsecretarii de stat, însărcinaţii ministeriali şi guvernamentali. 

- Advertisement -

El a exprimat dorinţa guvernului ungar să ajungă la un acord cu Bruxelles în timpul cel mai scurt posibil. 

Ministrul a declarat: guvernul Ungariei a fost dispusă şi până acum să facă compromisuri rezonabile cu UE, a sprijinit şi solicitări care nu au temei juridic – iar “o parte semnificativă” din solicitările Comisiei Europene “nu au niciun temei juridic în dreptul comunitar” -, dar care nu au adus atingere intereselor Ungariei. “Comisia Europeană ar trebui să formuleze pretenţii doar în baza dreptului comunitar, dar am depăşit de mult această fază” – a spus el. 

- Advertisement -

Ministrul a precizat: niciun politician nu va rămâne în fundaţiile publice universitare şi, dacă va fi necesar, guvernul este pregătit să modifice durata mandatului membrilor consiliilor de administraţie pe o perioadă fixă şi nu pe viaţă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img