spot_img
26.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizeÎn toate magazinele din Serbia carnea și produsele care conțin cel puțin...

În toate magazinele din Serbia carnea și produsele care conțin cel puțin 50% carne de producție autohtonă vor purta eticheta ”Produs în Serbia”

-

În toate magazinele din Serbia carnea și produsele care conțin cel puțin 50 de procente de carne de producție autohtonă va purta eticheta ”Produs în Serbia”.

- Reclama -

”Una din cele mai importante informații pentru consumatori, pe lângă prețul și data expirării, este informația despre origine. Am inventat cel mai simplu mod de a marca aceasta fără a schimba ambalajul, dar totuși să se știe că acest produs este în conformitate cu regulile”, a spus pentru Tanjug șeful Departamentul pentru etichetarea alimentelor, schema calității produselor agricole și producția organică în Ministerul Agriculturii Branislav Raketić.

El a subliniat că obligația producătorilor de carne și produse din carne este ca vânzătorii să depună declarația prin care garantează că produsul lor este în conformitate cu regulile și că se poate marca cu eticheta ”Produs în Serbia”, dar că aceasta vânzătorul trebuie să scoată clar în evidență în locul unde se vând aceste produse în obiectivul lor sau în vitrinele în care sunt expuse.

El a menționat că această decizie ar trebui să ajute nu numai consumatorii, ci și producătorii autohtoni de carne, produse din carne, hrană pentru animale și abatoarele.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...