spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăAnalizeÎn timpul vizitei lui Macron, AIRBUS forțează o comandă din partea României:...

În timpul vizitei lui Macron, AIRBUS forțează o comandă din partea României: TREBUIE

-

Ministerul Apărării din România ar trebui să facă o comandă de cel puţin 16 elicoptere H215M, pe care Airbus intenţionează să le producă la Braşov, pentru a da semnale pozitive pieţei de export, a declarat, joi, Olivier Michalon, vicepreşedinte pentru Europa al Airbus Helicopters.

Planul este de a avea o fabrică în lume pentru H215 şi această fabrică ar putea fi, fizic, în Braşov. Deja avem infrastructura. Suntem pregătiţi să transferăm toate instrumentele pentru a face acest lucru posibil, dar, pentru a face asta, trebuie să avem acest semnal clar. Trebuie ca Ministerul Apărării să facă o comandă de cel puţin 16 elicoptere pentru a justifica lansarea proiectului. Când spun 16, asta nu înseamnă că nevoia este mai mare de atât, dar nu vrem să impunem unei alte ţări numărul total de care are nevoie. Raţional, 16 elicoptere este un început bun. Vom avea şi contracte pentru export”, a declarat Michalon, joi, în cadrul unei întâlniri cu presa.

- Advertisement -

Pentru a construi elicoptere aici trebuie să avem angajamentul din partea Guvernului României, acesta să fie primul client care le utilizează (launching customer). Dacă România nu cumpără elicopterele pe care le poate produce aici, piaţa de export îşi va ridica semne de întrebare şi nu va fi motivată să cumpere acest elicopter. Dacă România va fi primul client (launching customer), acesta va declanşa întregul proces industrial şi toată producţia H215 civil sau militar, indiferent de unde vine comanda, va fi produsă aici”, a explicat reprezentantul Airbus.

Michalon a precizat că singurul motiv pentru care producţia elicopterului H215M a fost amânată este reprezentat de faptul că România nu a luat o decizie în această privinţă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img