spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeÎn timp ce România bate pasul pe loc, bulgarii isi dezvoltă stațiunile...

În timp ce România bate pasul pe loc, bulgarii isi dezvoltă stațiunile balneo: Creștere de 12% a turiștilor

-

Peste 720.000 de turişti au fost înregistraţi în destinaţiile spa din Bulgaria, în perioada 1 ianuarie – 20 august 2023, ceea ce reprezintă o creştere de 12%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a declarat vineri ministrul adjunct al Turismului din Bulgaria, Irena Georgieva, informează BTA.

- Reclama -

Majoritatea celor care au vizitat destinaţiile spa au fost turişti bulgari, dar au fost şi vizitatori din Israel, Germania şi Marea Britanie. Datele pentru sezonul estival arată că au fost 3,8 milioane de turişti înregistraţi, nu doar pe coasta Mării Negre dar şi în restul Bulgariei.

Ministrul adjunct al Turismului din Bulgaria, Irena Georgieva, a participat vineri, la Pamporovo, la deschiderea celui de al 10-lea congres al Uniunii bulgare de balneologie şi turism de spa. Tema congresului de două zile este „Potenţialul de creştere al turismului de sănătate – o prioritate în politica naţională a Bulgariei”, cu un accent pe politicile Europei de sprijinire a recuperării cetăţenilor europeni după COVID-19. La ceremonia de inaugurare au participat şi preşedintele Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare (ESPA), Thierry Dubois, ambasadorii Serbiei şi Egiptului precum şi reprezentanţi ai Ambasadei Chinei. Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ministerului bulgar al Turismului.

Preşedintele Uniunii bulgare de balneologie şi turism de spa, Siika Katsarova, a declarat că pandemia de COVID a demonstrat că cea mai sustenabilă formă de turism este turismul de sănătate, pentru că centralele medicale şi cele de spa nu şi-au închis porţile în aproape întreaga Europă. Katsarova a subliniat că nu este întâmplător faptul că acest congres este organizat la Pamporovo, care a fost înfiinţat în urmă cu 90 de ani ca o staţiune balneară. Izvoarele de apă minerală, completate de clima adecvată din Bulgaria, sunt condiţii care fac posibilă direcţionarea eforturilor spre dezvoltarea acestui tip de turism, a apreciat Siika Katsarova. Aceasta a adăugat că hotelurile spa din Bulgaria au cel mai mare grad de ocupare, variind între 40% şi 80% de-a lungul anului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img