spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeÎn timp ce Iohannis tace, premierul Borisov acuză țările din UE care...

În timp ce Iohannis tace, premierul Borisov acuză țările din UE care se opun aderării României și Bulgariei la Schengen

-

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a exprimat speranţa, la summitul informal desfăşurat la Bruxelles, că Bulgaria şi România vor adera „simultan” la Spaţiul UE de liberă circulaţie Schengen, liderul de la Sofia denunţând egoismul ţărilor care se opun admiterii celor două state.

- Reclama -

Întrebat de jurnalişti despre evoluţiile politice din România, Borisov a răspuns, la finalul reuniunii informale a Consiliului European: „Bulgaria şi România au trecut prin diverse perioade, au fost momente în care România era înaintea Bulgariei şi invers”.

„Cele două ţări au aderat împreună la Uniunea Europeană. România este vecinul Bulgariei şi trebuie să facem totul ca cele două ţări să avanseze împreună şi să se ajute reciproc: forţa noastră în regiune este unitatea, susţinerea şi prosperitatea”, a adăugat Boiko Borisov, subliniind că Guvernul Sofiei şi cel de la Bucureşti se susţin reciproc în procesul de aderare la Spaţiul Schengen.

Premierul Bulgariei a subliniat că Bulgaria şi Romania pot adera la Schengen „imediat ori în timpul preşedinţiei bulgare a Consiliului UE”.

 „Riscul egoist provine din frontierele terestre, deoarece când Bulgaria devine frontiera Schengen externă, nu vor mai fi locuri pentru oprirea imigranţilor, care vor ajunge până la Amsterdam, astfel că multe ţări se tem să susţină aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen cu frontierele terestre”, a observat Boiko Borisov, citat de Agenzia Nova.
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img