ÎN SFÂRȘIT: Vasele de croazieră pe Dunăre vor opri și în România: DROBETA TURNU SEVERIN

0
199

Vasele de croazieră pe Dunăre vor acosta și la Drobeta Turnu Severin. Până în acest moment acest lucru nu se întâmpla vasele de crozieră alegând să facă opriri în Serbia.

Astăzi am finalizat discuțiile cu tour operatorul Karpaten Turism pentru a acosta vasele de croazieră de pe Dunăre și în Portul Drobeta Turnu Severin. După ani de zile în care ne uitam cum trec navele de croazieră pe Dunăre, din 2020 acestea vor opri și în orașul nostru. Împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, am demarat procedurile de colaborare cu acest tour operator, astfel încât miile de turiști de la bordul acestor nave să viziteze cele două obiective importante ale municipiului, Cetatea Severinului și Muzeul Regiunii Porților de Fier. 
Urmează ca firma Karpaten Turism să construiască un ponton în zona Piciorului Podului lui Traian, care va fi finalizat în primăvara anului 2020, iar toată zona de acces va fi amenajată cu fonduri de la P
rimăria Drobeta Turnu Severin, a scris pe facebook primarul Severinului, Marius Screciu.

În jur de 400 de vase de croazieră pe an trec pe Dunăre însă nici unul nu oprește pe teritoriul României.

Karpa­ten Turism este unul din cei mai mari jucători pe incoming. Anul trecut grupul a finalizat cu vânzări totale de circa 24 mil. euro, din care 12 mil. euro sunt veniturile companiei Karpaten Turism, care face incoming (aduce turişti străini în ţară – n. red.).

„A fost un an bun, am avut creştere atât pe incoming, cât şi pe outgoing. Pentru acest an sunt programate mai multe vase de croazieră pe Dunăre, 1.376 de vase, faţă de 1.340 anul trecut, asta înseamnă aproape 206.000 de turişti“, a spus pentru ZF Gheorghe Mărginean, un antre­prenor discret care a pus bazele Karpaten Turism în 1996. Grupul Karpaten este format din agenţia Karpaten Turism (raportează la Ministerul de Finanţe comisionul ca şi cifră de afaceri), Karpaten Outgoing (raportează comisionul), Karpaten Hotels (două hoteluri) şi Karpaten Logistics&Tours, firmă ce operează 11 autocare, şapte pontoane de acostare, patru nave de pasageri.