spot_img
18.7 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăSănătateÎn România sunt disponibile doar jumătate dintre medicamentele disponibile în celelalte țări...

În România sunt disponibile doar jumătate dintre medicamentele disponibile în celelalte țări europene

-

În România sunt disponibile doar jumătate dintre medicamentele disponibile în celelalte țări europene. Românii sunt nevoiți să își aducă medicamente cu sacoșa din alte țări, cu costuri mai mari și fără compensare, atrage atenția Alianța Pacienților Cronici, într-o scrisoare deschisă. 

„Contrar tuturor declarațiilor făcute de către miniștrii Sănătății în ultimii ani, se retrag în continuare medicamente din țara noastră. Acest lucru se întâmplă pentru că avem cea mai mică alocare bugetară pentru sănătate, pentru că aplicăm politica prețului cel mai mic din Uniunea Europeană, pentru că aplicăm o taxă suplimentară pentru medicamente (taxa clawback) care este de peste 20% din prețul de vânzare al medicamentelor și mai ales pentru că nu facem o reformă reală a sistemului medical”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici și Rozalina Lăpădatu, vicepreședintele Alianței Pacienților Cronici din România. 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...