În România pozitiv, în Austria negativ: Îs cei din România bătuţi in cap?

0
330

O familie care locuieşte în Austria a venit în România ca să-şi petreacă concediul. Soţii şi copilul lor s-au testat pentru COVID-19. Singurul depistat cu SARS- COV-2 a fost băieţelul. Chiar şi aşa, părinţii au decis să părăsească ţara. Când au ajuns în Austria, au repetat testul copilului, iar rezultatul a ieşit negativ, scrie Adevărul.

Doi soţi care locuiesc în Austria, au decis să vină în România ca să-şi petreacă vacanţa împreună cu rudele, în ciuda pandemiei de COVID-19. La final de concediu, înainte să se întoarcă acasă, şi-au făcut testele pentru depistarea SARS-COV-2, aşa cum cere legislaţia austriacă. Probele au fost analizate în laboratorul Spitalului Municipal din Vatra Dornei, iar cei doi soţi au primit rezultatele pe 29 iulie.

Analizele adulţilor au ieşit negative, în timp ce băieţelul a fost diagnosticat cu COVID-19. Părinţii au fost anunţaţi că micuţul trebuie internat obligatoriu în spital timp de 48 de ore.  „Clar că nu am fost de acord cu aşa ceva, să duc copilul sănătos şi să-l iau cu o boală. Am luat copilul şi am venit în Austria, repetăm testul, aşteptăm cu sufletul la gură să vină rezultatul şi vine negativ”, a scris mama copilului, pe contul său de Facebook.

Totodată, femeia a publicat un mesajul pe care l-a primit prin SMS de la laboratorul din Austria prin care a fost înştiinţată că rezultatul este negativ.  

„PĂRINŢII mei si bunica rămaşi in România sunt sunaţi de la DSP si anunţaţi ca trebuie sa stea in carantină 14 zile se conformează şi ei si respectă legea ca doar e lege. Problema e ca chiar daca avem test negativ la copil ei raman mai departe in carantină ? intrebarea mea e?! S-a vindecat copilul în 2 zile cum mi s-a spus la telefon sau îs cei din România bătuţi in cap?”, a mai scris românca.