spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăEconomieComertÎn plin scandal, Arabia Saudită dă ajutor 3 miliarde USD Pakistanului plus...

În plin scandal, Arabia Saudită dă ajutor 3 miliarde USD Pakistanului plus 3 miliarde amânări de plăți

-

Arabia Saudită a acceptat să acorde Pakistanului un sprijin financiar în valută de trei miliarde de dolari, pe termen de un an, şi un împrumut de trei miliarde sub forma unor amânări al plăţilor pentru importurile de ţiţei, a anunţat marţi guvernul de la Islamabad. Potrivit Reuters, totalul de şase miliarde de dolari depăşeşte aşteptările analiştilor.

- Reclama -

Asistenţa saudită va duce la diminuarea oricărui pachet de ajutoare din partea Fondului Monetar Internaţional, cu care Pakistanul desfăşoară negocieri în prezent, apreciază Reuters. O delegaţie a FMI este aşteptată în Pakistan pe 7 noiembrie, pentru a discuta despre un nou acord, după cinci ani de la cel precedent.

Anunţul de la Islamabad a fost făcut în contextul participării noului premier pakistanez, Imran Khan, la o conferinţă în Arabia Saudită pe tema investiţiilor, un eveniment boicotat de mai multe personalităţi internaţionale în urma morţii ziaristului saudit Jamal Khashoggi. Săptămâna viitoare, Khan va vizita China.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...