spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăDezvaluiriÎn noaptea de Anul Nou, un bărbat a intrat cu mașina în...

În noaptea de Anul Nou, un bărbat a intrat cu mașina în mulțime la Tokio, atac cu cuțitul la Manchester

-

Nouă persoane au fost rănite, dintre care una grav, după ce un bărbat a intrat deliberat cu maşina într-o mulţime care sărbătorea trecerea în Noul An pe o stradă din Tokyo, au anunţat marţi poliţia şi media locale, relatează AFP. Poliţia britanică antiterorism investighează atacul cu cuţitul din staţia feroviară Victoria din Manchester în cadrul căruia trei persoane, printre care şi un poliţist, au fost rănite în seara de Revelion, a anunţat Greater Manchester Police, citată de Reuters.

- Reclama -

Un japonez de 21 de ani, Kazuhiro Kusakabe, a pornit maşina cu „intenţia de a ucide” pe strada Takeshita, în cartierul Harajuku, la ora locală 00.10, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

Potrivit televiziunii NHK, Kusakabe a declarat poliţiei că a acţionat „ca represalii la pedeapsa cu moartea” fără a furniza mai multe detalii.

Un martor citat de Reuters din Manchester a declarat că în staţia feroviară, de metrou şi de tramvai se aflau numeroşi poliţişti. Staţia a rămas închisă timp de mai multe ore după incident, deşi situaţia a fost calmă în zonă după atac.

Un producător al BBC care a fost martor al atacului a spus că agresorul avea un cuţit mare de bucătărie şi şi-a legat acţiunile de „bombardamente din alte ţări”.

„L-am auzit pe bărbat spunând: ‘Atâta timp cât continuaţi să bombardaţi aceste ţări, asta se va întâmpla în continuare’. A fost foarte foarte înfricoşător”, a spus producătorul, Sam Clack, pentru BBC 5.

Manchesterul a fost scena unui atac sinucigaş cu bombă în mai 2017, când 22 de oameni au murit în timp ce plecau de la concertul Arianei Grande.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...