spot_img
2.4 C
București
joi, ianuarie 26, 2023
AcasăAnalizeÎn Franța, Olanda, Belgia și Germania scade sprijinul popular pentru furnizarea de...

În Franța, Olanda, Belgia și Germania scade sprijinul popular pentru furnizarea de arme Ucrainei

-

Locuitorii Europei, în special Franța, Belgia, Țările de Jos și Germania, sunt din ce în ce mai puțin dispuși să-și vadă țările participând la furnizarea de arme către Kiev, arată rezultatele unui sondaj realizat de fundația germană Bertelsmann Stiftung.

- Reclama -

În martie, 56% dintre cetățenii UE au salutat transportul de echipamente militare în Ucraina, iar până în septembrie această cifră a scăzut la 50%.

Franța (de la 67% la 54%), Belgia (de la 60% la 48%), Țările de Jos (de la 67% la 57%), Spania (de la 66% la 57%) și Germania (de la 57% la 48%).

În Italia, încă de la începutul conflictului, transportul de arme a fost aprobat de o minoritate a populației (39%), iar acum cifra a scăzut la 36%. În Polonia, vecinul imediat al Ucrainei, acesta a crescut de la 75% la 76%.În același timp, sprijinul pentru Kiev în alte probleme este în creștere, după cum a arătat sondajul. În special, majoritatea europenilor chestionați sunt încă în favoarea admiterii Ucrainei în UE. Cu toate acestea, în Germania, cifra este de 55% față de 61% în martie.Sondajul a implicat 13.000 de rezidenți din 27 de țări UE în septembrie. Eroarea maximă este de unu la sută.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img