spot_img
14.1 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăActualitateÎn disputa cu Ungaria, autoritățile ucrainene efectuează o mobilizare în masă a...

În disputa cu Ungaria, autoritățile ucrainene efectuează o mobilizare în masă a etnicilor maghiari din Transcarpatia

-

Autoritățile ucrainene efectuează o mobilizare în masă a etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatia.

Citând presa ungară, agenția TASS scrie că această acțiune este determinată de pierderile considerabile de vieți omenești suferite de armata Ucrainei. Cel puțin jumătate din efectivul Brigăzii montane 128 ”Mukacevo”, o unitate de elită a Forțelor Armate ale Ucrainei, a murit în apropiere de Soledar, relatează Rossiiskaia gazeta.

O echipă de filmare de la Pesti Sracok s-a deplasat în Transcarpatia, unde are loc cea mai dificilă operațiune de mobilizare forțată. Jurnaliștii subliniază că înrolarea în armata ucraineană „aproape că poate fi numită răpire” de oameni. Duminică, de exemplu, piața din orașul Beregovo a fost înconjurată și 70 de persoane au fost luate și duse. Potrivit unor surse locale, până la primăvară autoritățile ucrainene intenționează să recruteze 10.000 de persoane din Transcarpatia.

- Advertisement -

„În plus, persecuția și confiscarea proprietăților care aparțin maghiarilor rămași a atins în Transcarpatia un nivel de cruzime fără precedent”, au relatat jurnaliștii maghiari.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că comandamentul AFU a primit sarcina de a forma rezerve de personal. După aceea, în mass-media au început să apară informații despre racolarea în masă a bărbaților din orașele ucrainene. Astfel, comisariatele militare din Odessa au început să folosească ambulanțe. La Kiev,citațiile au început să fie distribuite de portari.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img