spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeIn ciuda presiunilor occidentale, Israelul va răspunde Iranului

In ciuda presiunilor occidentale, Israelul va răspunde Iranului

-

Israelul va răspunde Iranului pentru atacul efectuat de acesta cu peste 300 de drone şi rachete, a declarat luni şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, relatează Reuters.

„Lansarea atâtor rachete, rachete de croazieră şi drone asupra teritoriului israelian va primi un răspuns”, a indicat Herzi Halevi, vorbind la baza aeriană Nevatim, care a înregistrat unele pagube în urma atacului iranian.

- Advertisement -

Cabinetul de război israelian, reunit luni pentru a decide asupra modului cum va acţiona Israelul după atacul iranian de sâmbătă noaptea, a decis asupra unei riposte „clare şi puternice” contra Iranului, potrivit postului israelian Channel 12, citat de The Times of Israel, în timp ce postul american CNN relatează, citând un oficial neprecizat, că la respectiva reuniune au fost examinate planurile militare pentru un potenţial răspuns împotriva Iranului, dar încă nu este clar dacă s-a luat o decizie.

Totuşi, chiar dacă nu există încă o decizie, cabinetul de război rămâne hotărât să acţioneze şi consideră că trebuie să acţioneze rapid, mai afirmă oficialul citat de CNN, adăugând că au fost discutate la reuniunea cabinetului de război şi opţiunile diplomatice pentru a spori izolarea diplomatică a Iranului, suplimentar faţă de un răspuns militar.

- Advertisement -

Conform postului israelian Channel 12, acest răspuns militar va fi menit să transmită mesajul că Israelul „nu va permite ca un atac de o asemenea magnitudine împotriva sa să treacă fără reacţie”. Răspunsul va fi de asemenea menit să arate clar că Israelul nu le va permite iranienilor „să stabilească ecuaţia” pe care au căutat să o impună în ultimele zile.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img