spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeIn ce țări cumpără rușii case

In ce țări cumpără rușii case

-

La sfârșitul primului trimestru al anului 2024, cea mai populară țară pentru achiziționarea de imobile în străinătate de către ruși era Thailanda, care a reprezentat peste 17% din cerere. Pentru comparație, în 2023 Emiratele Arabe Unite au fost lider. Analiștii de la brokerul internațional Tranio au furnizat astfel de date la solicitarea RBC Real Estate. Calculele se bazează pe solicitările pe care compania le-a primit de la ruși de a cumpăra imobile în 70 de țări în acest an.

Potrivit lui Tranio, cererea totală pentru achiziționarea de imobile în străinătate în primul trimestru al anului 2024 a scăzut cu 10,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, în anumite zone se observă o creștere semnificativă.

- Advertisement -

Potrivit experților, cererea de imobiliare din Thailanda, care a devenit lider în numărul de cereri în acest an, a crescut cu aproape 96%. Anul trecut, această țară a fost printre primele 3 cele mai populare. În același timp, imobiliarele din Bali continuă să câștige popularitate în rândul rușilor. Anul trecut, Indonezia a intrat pentru prima dată în top 10 țări populare printre ruși, iar în ianuarie-martie a urcat pe locul opt. De asemenea, conform rezultatelor primului trimestru din 2024, numărul cererilor de achiziție de imobile în Vietnam a crescut cu 43%, în timp ce țara nu a intrat încă în top 10 cele mai populare.

Tranio a remarcat cererea în creștere din partea rușilor pentru imobile în Thailanda, care se corelează direct cu creșterea fluxului turistic în sezonul de iarnă. „Anul acesta, Thailanda a devenit cea mai populară destinație pentru turismul de masă în rândul rușilor și s-a atins o cifră record în ceea ce privește numărul de sosiri din Rusia. Numărul de cereri de cumpărare și tranzacții rămâne mare”, a declarat co-fondatorul și managing partner al Tranio, Mikhail Bulanov.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img