spot_img
24.4 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăAnalizeImunolog italian, membru al Comitetului Tehnic Științific: În timpul valurilor de gripă...

Imunolog italian, membru al Comitetului Tehnic Științific: În timpul valurilor de gripă din trecut, când au murit chiar 15-20.000 oameni într-un an, nu a purtat nimeni mască

-

Sergio Abrignani, imunolog și membru al Comitetului Tehnic Științific (Cts), care propune măsurile necesare în pandemie, spune că trebuie să ne obișnuim cu boala și propune modelul englez: „Acceptarea socială a bolii, ca și în cazul gripei”, transmite Gazeta Românească din Italia. 

- Reclama -

Abrignani a spus că în timpul valurilor de gripă din trecut, când au murit chiar 15-20.000 oameni într-un an, nu a purtat nimeni mască.

Chiar merită să insistăm cu restricții, blocări și obligații de tot felul pentru a contracara urgența Covid? Ascultând cuvintele lui Sergio Abrignani, membru al Comitetului Tehnic Științific (Cts), unele îndoieli apar.

Intervievat de emisiunea Report, imunologul a clarificat, de fapt, cum pandemia ar putea fi în curând retrogradată la o situație endemică sau o situație în care se trăiește cu virusul, așa cum se face, de exemplu, cu gripa.

Potrivit lui Abrignani, pentru a înțelege cum a evoluat situația în trecutul recent, trebuie doar să ne uităm la cifre: „Să luăm, de exemplu, cazul Angliei. În ianuarie 2021, ritmul în țară a fost de 50.000 de infecții pe zi, cu o medie de 1.600 de decese la fiecare 24 de ore. În octombrie, numărul infecțiilor zilnice a revenit la acest nivel, dar decesele sunt în schimb de aproximativ 150 pe zi”.

„La un moment dat trebuie să existe o acceptare socială a bolii și a riscurilor pe care aceasta le presupune – a subliniat Abrignani la microfoanele Report – în Italia chiar și când sunt cele mai grave influențe, capabile să provoace chiar și 15-20 de mii de decese în unele ocazii. „Dar nimeni nu a purtat vreodată mască și nu au existat închideri”.

„Știm foarte bine și care sunt persoanele cele mai expuse riscului – a fost concluzia lui Abrignani – peste 60 ani, oameni cu patologii grave în spate. Aceiași care riscă chiar și în fața celor mai periculoase gripe”.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...