spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalizeIlfovul va avea cel mai mare campus educațional din Europa de Est

Ilfovul va avea cel mai mare campus educațional din Europa de Est

-

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, și primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin, au anunțat astăzi construirea celui mai mare campus educațional din Europa de Est.

Gândit ca un centru de excelență, campusul va fi construit pe o suprafață de 27.300 de metri pătrați, va avea o capacitate de 1.000 de locuri pentru grădiniță, 1.500 de locuri pentru ciclul primar și gimnazial și încă 1.000 de locuri pentru ciclul liceal.

- Advertisement -

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: „Pe lângă sălile de clasă moderne, campusul va avea și facilități pentru activități extracurriculare. Vom face săli de sport, terenuri de sport, inclusiv un bazin de înot, vom face o bibliotecă mare, săli dedicate evenimentelor și spectacolelor. Un alt aspect important – campusul va include facilități pentru copiii cu nevoi speciale.”

„Acest campus va fi construit pe o suprafață de 27.300 metri pătrați și va fi conceput cu tehnologie NZeb (Net Zero Energy Building). Ce înseamnă asta? Consum energetic aproape zero. E o premieră pentru educația din România.Scopul nostru este să oferim o educație de calitate, care să pregătească elevii pentru provocările viitorului. Acest campus școlar modern va deveni o comoară în orașul Magurele, în județul Ilfov, un adevărat centru de excelență și o pepinieră pentru întreaga țara. Va aduce beneficii enorme pentru comunitatea locală și națională!”, a mai spus Thuma.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img