Ilegalități la Academia SRI

0
320
Noul director al Serviciului Roman de Informatii, Eduard Hellvig, si directorul FBI, James Comey, fac o scurta declaratie de presa la sediul SRI din Bucuresti, marti, 3 martie 2015. (Eduard Enea)

Adrian Ivan a fost numit la conducerea Şcolii Doctorale a Academiei Naţionale de Informaţii a SRI în contradicţie cu prevederile Codului Studiilor Universitare de Doctorat, adică ale unei hotărâri de guvern. În plus, ocupă aceeaşi funcţie de două ori, la două universităţi diferite. Ceea de implică un cumul de funcții care nu este legal, scrie Timpolis.

Codul Studiilor Universitare de Doctorat stipulează, la art. 14.(9) că directorul şcolii doctorale este numit de către CSUD dintre conducătorii de doctorat din cadrul şcolii doctorale. Or, Adrian Ivan nu este conducător de doctorat la ANIMV. Pe site-ul instituției sunt anunţați drept conducători de doctorat profesorii universitari Constantin Romanoschi, Gheorghe Teodoru Ştefan, Cristian Troncotă, Ella-Magdalena Ciupercă, Irena Chiru, Cristian Barna şi Marian Sebe. Deci, se poate spune, CSUD a făcut o numire ilegală.

Adrian Ivan ocupă aceeaşi funcţie de două ori, la două universităţi diferite. Este şi director/„coordonator al activităţii” al Școlii Doctorale a ANIMV, funcţie asimilată directorului de departament, şi director de departament la Universitatea „Babeş Bolyai”, din Cluj Napoca, unde, din iunie 2012, conduce Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie. Funcție pe care, conform conducerii UBB Cluj Napoca, o deține și în momentul de față.