spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalize#IerusalimIsrael: Fatah cheamă la o mare demonstrație cu prilejul vizitei vicepreședintelui american...

#IerusalimIsrael: Fatah cheamă la o mare demonstrație cu prilejul vizitei vicepreședintelui american Mike Pence

-

Fracțiunea Fatah a președintelui Autorității Palestiniene, Mahmud Abbas, a chemat palestinienii la o demonstrație pentru exprimarea „furiei”, după anunțul președintelui american Donald Trump privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului., transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Demonstrația este plănuită pe 20 decembrie, ziua în care se va afla în vizită la Ierusalim vicepreședintele american, Mike Pence.

Decizia președintelui Trump în privința orașului divizat a atras critici ample în lumea musulmană, dar și din partea aliaților europeni ai Statelor Unite. La Consiliul de Securitate ONU a fost depus proiectul unei rezoluții elaborate de Egipt care prevede că orice decizie a vreunei țări privind statutul Ierusalimului nu poate avea efecte juridice și trebuie anulată. Votul este așteptat săptămâna viitoare, dar este posibil ca Statele Unite să folosească dreptul de veto împotriva unei asemenea rezoluții.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...