I-a băgat ţeava puștii în gură: Un deputat acuzat de răpire și nevasta unui primar PSD, numiți șefi la Transelectrica

0

Gheorghe Şimon este ministrul Economiei de pe 12 septembrie şi a luat deja primele decizii scandaloase. Transelectrica a anunţat vineri noua componenţă a directoratului companiei, nici unul din cei trei membri numiţi la cererea expresă a ministrului Şimon neavând nici cea mai vagă eperienţă în domeniul energiei. Printre cei care vor conduce una din cele mai importante companii din România se află un fost deputat din Maramureşul actualului ministru al Economiei, acuzat că a răpit un om căruia i-a băgat apoi puşca în gură, dar şi o constănţeancă, soţia unui important ex-lider PDL la malul mării, devenit apoi deputat PSD şi actual primar PSD în Capitală, scrie Replica de Constanța.

Cea mai scandaloasă numire în directoratul Transelectrica este cea a lui Florin Cristian Tătaru, de 50 de ani, fost deputat PSD de Maramureş în două legislaturi (2008-2012 şi 2012-2016), în prezent director economic al Direcţiei Silvice Maramureş. Tătaru a fost implicat într-un scandal în 1998, când răpit, pur şi simplu, un om.

Noul director al Transelectrica şi un asociat al său au răpit un inginer, l-au dus în pădure şi i-au băgat ţeava unei puşti în gură. Dosarul penal deschis în acest caz a fost închis după părţile implicate au căzut la pace.

În vârstă de 37 de ani, noua directoare a Transelectrica, Andreea Georgiana Florea, a fost în perioada aprilie 2015- iulie 2017 responsabilă cu educaţia financiară la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), după ce, între 2012- 2015 a fost director adjunct în cadrul Institutului de Management în Asigurari, iar între 2008 şi 2012 a fost director în cadrul Băncii Româneşti. Andreea Georgiana Florea, care de la finanţe trece direct la şefia unei companii strategice vitale pentru România este soţia lui Daniel Florea, actualul primar PSD al Sectorului 5. Fost judecător, inclusiv sportiv şi remarcat în scandalul „Valiza”, al lui Gigi Becali, constănţeanul Daniel Florea a fost şi deputat PSD de Călăraşi, partid în care a reuşit să se afirme după a eşuat în PDL Constanţa, din partea căruia a candiat la Senat, de gât cu Theodor Stolojan şi toţi ceilalţi pedelişti, duşmani de moarte ai social-democraţilor.