spot_img
11.7 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăAnalizeHrana unui deținut costă 5 lei pe zi, 227 lei costă salariile...

Hrana unui deținut costă 5 lei pe zi, 227 lei costă salariile funcționarilor din birouri și ale gardienilor care-i păzesc pe deținuți

-

În timp ce sindicatele protestează săptămânal pentru venituri suplimentare, hrana unui deținut costă în jur de 5 lei pe zi, diferența până la 232 fiind reprezentată de costurile statului cu salariile funcționarilor din birouri și ale gardienilor care-i păzesc pe deținuți, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Una dintre problemele Administrației Naționale a Penitenciarelor pare a fi numărul mare de angajați care lucrează în birouri, în comparație cu numărul efectiv de gardieni care păzesc deținuții.

Ca și în alte instituțiile similare, se remarcă numărul mare de funcționari în raport cu cel al lucrătorilor operativi, cei de pe teren.

Potrivit unui răspuns primit de Europa Liberă la o solicitare formulată în baza legii liberului acces la informațiile de interes public, la 31 decembrie 2020, România avea 21.753 de persoane închise în rețeaua de penitenciare a ANP.

În prezent, în sistemul penitenciar, se înregistrează un efectiv de 11.844 de angajați, iar, din aceștia, 7.567 fac parte din Sectorul Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, sector care cuprinde mai multe paliere: pază, escortare, însoțire și supraveghere, organizarea muncii, evidență deținuți, transfer, acordarea vizitelor și a pachetelor etc”, se arată în răspunsul ANP.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img