spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăExterneHilary Clinton a anunțat că intră în lupta pentru Casa Albă/ Luni...

Hilary Clinton a anunțat că intră în lupta pentru Casa Albă/ Luni își va anunța candidatura Jeb Bush

-

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton și-a anunțat decizia de a intra în cursa electorală pentru a deveni candidata Partidului Democrat în alegerile prezidențiale din 2016 în Statele Unite. Știrea a fost postată pe rețelele de socializare de unul din principalii săi consilieri, iar Hillary Clinton a scris mai apoi pe pagina sa de Facebook ”America are zilnic nevoie de campioni și astăzi vreu eu să fie acest campion”, transmite Radio Europa Liberă. Ea a apărut și într-un clip video în care își anunță candidatura.

- Reclama -

În 2008, Clinton a pierdut cursa din cadrul partidului în favoarea lui Barack Obama, dar a devenit secretar de stat în administrația Obama.
Devansând acest anunț, președintele Barack Obama și-a exprimat deja sprijinul pentru candidatura fostei prime doamne a Statelor Unite, Hillary Clinton. La Summitul Americilor, Obama a declarat că „Hillary Clinton a fost un adversar redutabil în 2008, un foarte talentat ministru de externe după aceea” și va fi cu siguranță „un președinte de excepție”.

Până acum, în tabăra democrată există un singur candidat declarat la președinție, senatorul Jim Webb, cu șanse puține de a câștiga în fața lui Hillary Cliton.

În tabăra republicană sunt deja doi candidați anunțati: senatorul conservator Ted Cruz și senatorul liberal-conservator Rand Paul. Luni însă, la o zi după Hillary Clinton, este așteptat anunțul oficial al lui Jeb Bush că va intra în cursa prezidențială. Jeb, fostul guvernator din Florida, este fiul cel mai tânăr al fostului președintele George Bush și fratele fostului președintele George W. Bush. Cursa prezidențială americană din 2016 s-ar putea transforma într-un duel al „clanurilor politice” Clinton si Bush.

With an announcement on social media, Hillary Clinton picks up where she left off 7 years ago. http://politi.co/1EqjC5T

Posted by POLITICO on 12 Aprilie 2015

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...