spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăDezvaluiriHidroelectrica pregătește 280 de posturi pentru clientela politică cu salarii de 10...

Hidroelectrica pregătește 280 de posturi pentru clientela politică cu salarii de 10 milioane de euro

-

Înaintea sărbătorilor, Bogdan Badea, directorul producătorului public de energie Hidroelectrica, vrea să facă sute de angajări. Între timp, acesta și-a promovat mentorul, pe fostul ministru Andrei Gerea, în funcția de șef al departamentului de furnizare energie pentru consumatorii casnici, transmite Europa Liberă.

- Reclama -

Europa Liberă a văzut propunerea de reorganizare prin care conducerea Hidroelectrica, societate unde statul este acționar majoritar prin Ministerul Energiei, dorește să creeze 280 de noi posturi.

- Advertisement -

Conform documentelor obținute de Europa Liberă, impactul anual al angajărilor ar fi de peste 50 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro).

În documentele prezentate de conducerea Hidroelectrica reiese că impactul bugetar ar fi de doar 8,4 milioane de euro, pentru că s-ar face economii din desființarea a 53 de posturi. Însă, din datele Sindicatului Hidrosind, reiese că doar 14 din cele 53 de posturi desființate erau și ocupate, așa că economiile nu sunt așa de mari.

- Advertisement -

Cele 280 de posturi create costă 50,9 milioane de lei anual sau 10 milioane de euro. Asta înseamnă aproximativ 190.000 lei pe și 3.400 euro pe lună.

La un cost de 3.400 de euro pentru un loc de muncă, sumă în care sunt incluse și taxele, salariul mediu net este de 2.000 de euro pentru fiecare nou angajat, reiese din informațiile obținute de Europa Liberă.

Potrivit noii organigrame, se creează posturi și pentru cabinetul proaspătului membru de directorat – fostul ministru și mentor al lui Badea – Andrei Gerea. Acesta a fost numit în a doua săptămână a lunii decembrie CFO – Chief Financial Operations.

Gerea a fost numit după ce Radu Pop, fostul coordonator al departamentului de furnizare clienți casnici, a demisionat. Curtea de Conturi a constatat anterior administrarea defectuoasă a segmentului furnizare.

Andrei Gerea a fost ministru al Economiei și apoi al Energiei în guverne conduse de Victor Ponta. În ultimul mandat ministerial (Energie, IMM-uri și Mediu de Afaceri, 12.2014 – 11.2015) l-a avut ca subaltern pe actualul director general al Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Gerea a fost angajat la Hidroelectrica încă de la mijlocului anului în curs. Atunci el a fost numit director general al unui parc eolian deținut de Hidroelectrica – Crucea Wind Farm. Gerea avea o indemnizație fixă lunară brută care era de cinci ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut din ramura de activitate a Crucea Wind Farm. Astfel, veniturile sale nete luna depășeau 8.000 de euro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img