spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeHidroelectrica, cel mai mare producător de energie al României, anunță că în acest...

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie al României, anunță că în acest an va avea cea mai mică producţie de energie din ultimii 10 ani

-

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie al României, ar putea raporta în acest an cea mai mică producţie de energie din ultimii zece ani, din cauza secetei, a declarat joi,Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

- Reclama -

”Din punct de vedere meteorologic, urmărim şi noi toate prognozele. Acestea s-au updatat la sfârşitul lunii octombrie, se înscriu într-un tipar care nu pot să spun că ne bucură foarte tare, dar cu care ne-am obişnuit în ultimii ani de zile, de a avea ierni mult mai secetoase decât eram obişnuiţi. Din această perspectivă, uitându-ne la rezervele pe care le avem în acest moment în marile acumulări şi din punct de vedere al tiparului cu care ne confruntăm în această perioadă, aş putea spune că este aproape identic cu ceea ce a însemnat perioada toamnă-iarnă a anului 2018. Cu menţiunea că anul 2018, în prima parte a anului a fost un an cu precipitaţii excedentare, însă în a doua parte a anului ne-am confruntat cu o iarnă extrem de secetoasă, astfel încât ceea ce am constatat doin punct de vedere al rezervei în lacuri ne aflăm undeva la 2,1 TWh, ceea ce corespunde pentru această perioadă cam cu aveam la nivelul anului 2018”, a declarat joi, în cadrul conferinţei Focus Energetic, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img