spot_img
1.8 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasămareHellwig: Au fost mici sincope în activitatea SRI

Hellwig: Au fost mici sincope în activitatea SRI

-

Noul director al SRI, Eduard Hellvig, a declarat luni, la Parlament, că nu intenționează să facă schimbări în SRI și a menționat că la momentul acesta nu are niciun motiv să nu colaboreze cu toți adjuncții SRI și, „evident”, cu generalul Florian Coldea.
„Așa cum am spus și la Comisie, aprecierea personală față de SRI este din punctul meu de vedere foarte bună. Ca atare, la momentul acesta nu am niciun motiv pentru care să nu colaborez cu toți adjuncții din SRI și, evident, și cu domnul general Coldea. Evident că nu vor exista schimbări în SRI”, a afirmat Hellvig după ce a fost validat de Parlament în funcția de director al SRI.

Întrebat cum va gestiona problema imaginii SRI, noul director a spus că instituția în sine nu are astfel de probleme.

„A existat o perioadă electorală extrem de densă și solicitantă. Ceea ce am apreciat eu este că SRI a rămas independent în toată perioada aceasta care s-a desfășurat în ultimii ani, de la preluarea mandatului fostului director George Maior. Această independență instituțională pe care SRI-ul a avut-o față de corpul politic cred că e important să fie dusă mai departe și din aceste considerente cred că, dacă au fost mici sincope, lucrurile pot fi îmbunătățite. Poate o transparență mai mare în zona de comunicare, poate o diplomație publică mai prezentă din partea SRI în spațiul public ar ajuta la transparentizarea activității SRI, dar pe fond nu cred că există probleme fundamentale”, a comentat Hellvig.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img