spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăhighlightHellvig dă semnalul îndepărtării lui Florian Coldea de la șefia SRI

Hellvig dă semnalul îndepărtării lui Florian Coldea de la șefia SRI

-

Seful SRI, Eduard Hellvig, afirma, intr-un interviu pentru EVZ, ca mandatul directorului SRI ar trebui limitat in noua legislatie la zece ani, pe motiv ca „prea multă putere, întinsă pe foarte mulţi ani, poate dăuna democraţiei”.

- Reclama -

Declarația lui Hellvig a fost interpretată de analiștii consultați de FLUX 24 ca un semnal pentru schimbarea generalului Florian Coldea care de 10 ani conduce SRI în calitate de director operativ.

Coldea a fost acuzat în repetate rânduri că ar fi strâns prea multă putere.

„Atunci când am fost în politică, m-am ocupat de proiecte strategice politice. Am renunţat la politică atunci când am luat decizia să accept funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, iar intenţia mea este să nu mai ocup nicio altă funcţie într-o instituţie publică din România. Cred că ar trebui stipulat în legislaţie, ca directorul unei asemenea structuri de informaţii să nu mai ocupe nicio funcţie publică în România timp de cinci ani după încheierea mandatului. Mai cred că, în noua legislaţie, ar trebui ca mandatul unui astfel de director să fie limitat, de exemplu la 10 ani. Pentru că prea multă putere, întinsă pe foarte mulţi ani, poate dăuna democraţiei”, a declarat seful SRI, Eduard Hellvig pentru Evenimentul Zilei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...