spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeHarta eronată a Comisiei Europene: Trenul levitează? Sau cum ajunge la Giurgiu...

Harta eronată a Comisiei Europene: Trenul levitează? Sau cum ajunge la Giurgiu pe acel traseu? Că noi nu suntem în stare să construim un pod în mai puțin de 20 de ani

-

Comisia Europeană în România a postat sâmbătă o hartă ce ar putea fi eronată a traseului trenului Connecting Europe Express în România. Eroarea a fost sancționată de pasionați, scrie Club Feroviar.

- Reclama -

„Trenul ConnectingEurope Express va ajunge în România  pe 17 septembrie. După ce a plecat, la 2 septembrie, din Lisabona , până pe 7 octombrie, trenul va parcurge un traseu de 20 000 km, prin 26 de țări și peste 100 de localități, pentru a ajunge la destinația finală: Paris . Programul călătoriei este disponibil în link-ul din primul comentariu”, a anunțat Comisia Europeană la București.Harta atașată postării indică însă o rută directă între Giurgiu și București în condițiile în care toate trenurile fac un ocol pe la Videle. Traseul direct nu e posibil căci podul de la Grădiștea nu e funcțional.

- Advertisement -

„Trenul leviteaza? Sau cum ajunge la Giurgiu pe acel traseu? Ca noi nu suntem în stare sa construim un pod în mai puțin de 20 de ani”, a comentat o persoană postarea. Cu mijloacele din filmul F9 (film science fiction), totul e posibil, a opinat altul.

Dacă se poate crede că eroarea este cauzată de scara mică a reprezentării grafice, eroarea se regăsește și pe situl oficial al inițiativei. Trenul va ajunge pe 16 septembrie 2021 la Ruse (Bulgaria), iar a doua zi va fi la București. Pe 18 septembrie, garnitura specială va ajunge la Brașov, Sibiu, Oradea și Arad. Pe teritoriul României, în perioada 17-19 septembrie 2021, tracțiunea va fi asigurată de CFR Călători. Pe 19 septembrie 2021, trenul va trece granița în Ungaria, la Lőkösháza.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img