spot_img
2.9 C
București
joi, decembrie 26, 2024
AcasăAnalizeHAOSUL REÎNCEPERII ȘCOLII: Școală online în localități cu rata de infectare ZERO

HAOSUL REÎNCEPERII ȘCOLII: Școală online în localități cu rata de infectare ZERO

-

45 de localități din România aveau, pe 6 noiembrie, rata de infectare zero. În unele dintre ele, nu mai fusese înregistrat niciun caz de Covid de mai bine de două săptămâni. Chiar și așa, două treimi dintre ele încep, pe 8 noiembrie, școala online, transmite Radio Europa Liberă. 

- Reclama -

În județul Alba, în niciuna din localitățile care nu mai au niciun caz de infectare cu Covid, școlile nu încep fizic. Unitățile de învățământ din Cenade, Ocoliș și Ponor nu au procente de vaccinare a personalului care să le permită reluarea fizică a cursurilor, după cum rezultă din lista cu procentele de vaccinare publicată de Inspectoratul Școlar Alba.

- Advertisement -

La Sibiu, sunt 4 localități cu rată de infectare zero: Jina, Ludoș, Merghindeal și Tilișca. În niciuna din ele rata de vaccinare a personalului din învățământ nu a ajuns la 60%.

Comuna Săceni din județul Teleorman era, pe 6 noiembrie, localitate cu cel mai mare număr de infectați la mia de locuitori din România- 30.85. Cu toate acestea, copiii de aici vor merge la școală. Rata de vaccinare a personalului angajat al Școlii Gimnaziale din Săceni se ridică la 82.35%.

- Advertisement -

Atât Consiliul Național al Elevilor, cât și asociațiile de părinți contestă ordinul prin care s-a stabilit procentul de 60% personal vaccinat pentru reluarea activității fizice în școli, indiferent de rata de infectare în localitate.

Andreea Ionescu este fondatoarea proiectului „Părinții cer schimbare”. premiat de platforma Facebook pentru implicare civică. Ea spune că în urmă cu două săptămâni, ministerul anunța că, din motive de echitate, va închide de tot școlile. Nu a agreat trecerea în online, așa cum s-a întâmplat la școlile private, invocand echitatea și aducând ca argument acei copii din medii defavorizate, care nu au acces la școala online. „Acum, pare că acest argument și-a pierdut valoarea cu totul, atâta timp cât a introdus un indicator surprinzător, nerecunoscut de specialiști și nefolosit de nicio țară europeană, și anume un prag de vaccinare de 60% în rândul angajaților din școală”, arată Andreea Ionescu

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img