Hamas: ”7 milioane de palestinieni în străinătate! Ar trebui să-i atacaţi pe toţi evreii şi să-i ucideţi!”

0
52

Oficiali israelieni şi palestinieni, precum şi un emisar ONU au condamnat luni afirmaţiile unui responsabil al mişcării islamiste Hamas din Gaza, care a lansat un apel către palestinieni de a-i ucide pe evrei ‘oriunde în lume’, informează France Presse.

‘Dacă blocadă nu este ridicată, noi ne vom arunca în aer în faţa inamicilor noştri, cu voia lui Allah’, a declarat Fathi Hamad, membru al uneia dintre structurile Hamas, care controlează Fâşia Gaza, în cursul unui discurs rostit vineri în timpul manifestaţiilor săptămânale de-a lungul zidului ce separă enclava palestiniană din Israel.

Israelul impune de peste un deceniu o blocadă strictă împotriva fâşiei înguste de uscat situată între Mediterana, statul israelian şi Egipt, unde trăiesc aproape două milioane de palestinieni în condiţii extrem de precare.

‘Şapte milioane de palestinieni în străinătate, destule pregătiri! Aveţi evrei lângă voi, oriunde v-aţi afla. Ar trebui să-i atacaţi pe toţi evreii pe care puteţi oriunde în lume şi să-i ucideţi!’, a lansat acesta.

Hamas s-a distanţat de aceste afirmaţii printr-un comunicat publicat luni după-amiază.

‘Aceste afirmaţii nu reflectă poziţia oficială a Hamas şi politica sa aşa cum a fost decisă şi aplicată în mod consecvent, ceea ce înseamnă că suntem în conflict cu ocupaţia (israeliană) care ocupă pământurile noastre şi profanează locurile noastre sacre şi nu cu evreii din lume sau cu iudaismul ca religie’, se menţionează în textul difuzat de Hamas.

Într-un comunicat publicat luni seara, Hamas a subliniat angajamentul său de a respecta carta Hamas axată pe ‘rezistenţa împotriva ocupaţiei sioniste’ a teritoriilor palestiniene.

‘Rezistenţa noastră împotriva ocupaţiei va continua prin toate mijloacele posibile, cu arme sau prin luptă paşnică şi populară’, a spus el.