Halucinantul proiect de cale ferată la Otopeni

0

Asociatia Pro Infrastructura, un ONG care urmareste indeaproape dezvoltarea proiectelor de infrastructura din Romania, critica dur proiectul Ministerului Transportului de legare a viitorului Terminal 2 al aeroportului Otopeni de reteaua de cale ferata.

„Ni se propune si pentru T2 o legatura pe linie simpla, intr-o gara infundata. Ambele sunt solutii de anii 1960. Linia simpla limiteaza numarul de trenuri pe ora, ceea ce vedem acum la T1. Gara infundata este complet lipsita de perspectiva, condamna gara din terminal si pe calatorii ei la izolare feroviara, fiind legata doar de Gara de Nord in loc sa fie legata direct spre Braila, Galati, Iasi, Ploiesti sau Constanta”, se arata pe pagina de facebook a ONG-ului.

In plus, specialistii critica faptul ca cele doua terminale vor avea gari complet separate in loc ca trenurile sa treaca prin ambele terminale, ca la Sydney, Londra Heathrow, Stockholm Arlanda, Barcelona El-Prat etc. „Trenurile spre aeroport ar urma sa se inghesuie pe aceeasi linie de la Gara de Nord, via Mogosoaia, care este deocamdata linie simpla operata deja la capacitate maxima”, mai scriu cei de la Pro Infrastructura.