spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăEconomieAIURITOR: Presedintele a PROMULGAT Codul de Procedură Fiscală, care stabileşte modalitatea de...

AIURITOR: Presedintele a PROMULGAT Codul de Procedură Fiscală, care stabileşte modalitatea de aplicare a măsurilor din Codul Fiscal…RESPINS de Klaus Iohannis

-

Preşedinţia a mai făcut un pas, cel puţin surprinzător, şi a promulgat Codul de Procedură Fiscală, cod care stabileşte punctual modalitatea de aplicare a măsurilor propuse de guvern în Codul Fiscal…respins de Klaus Iohannis, transmite Radio France Internationale.

La RFI, consultantul fiscal Dan Schwartz spune că promulgarea Codului de Procedură Fiscală e o mişcare greu de înţeles, care va crea confuzie şi va pune în mâinile puterii asul pentru a trece din nou prin Parlament Codul Fiscal în varianta respinsă de şeful statului. “Noile proceduri, cel puţin teorectic, sunt aplicabile noului Cod Fiscal, nu vechiului Cod Fiscal şi nici noului cod modificat. Logic, profesional, ar fi fost să retrimită în Parlament şi Codul de Procedură. Oricum, retrimiterea în Parlament a noului Cod Fiscal fără ca preşedintele să spună în mod concret care sunt modificările pe care le propune nu are cum să fie o măsură eficientă pentru că Parlamentul nu înţelege, nu are cum să înţeleagă ce doreşte preşedinţia. Argumentele aduse sunt argumente macroeconomice care trebuiau discutate înainte să se ajungă să se discute în mod concret codul în Parlament. Pentru autorităţile fiscale se întâmplă acelaşi lucru mai ales în condiţiile în care acestea vor fi obligate să aplice un Cod de Procedură nou pe o legislaţie fiscală veche şi nu vor şti ce să facă…Prin urmare, tot ce s-a întâmplat nu are cum să aibă un impact pozitiv asupra contribuabililor, mediului de afaceri sau autorităţilor fiscale », a declarat la RFI Dan Schwartz.

Vă reamintim, la sfârşitul săptămânii trecute preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o „riguroasă analiză” a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...