spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăActualitateHALUCINANT: Ofițeri de rang înalt puși să îi dea onorul militar Ralucăi...

HALUCINANT: Ofițeri de rang înalt puși să îi dea onorul militar Ralucăi Turcan

-

Raluca Turcan a fost prezentă, în calitate de vicepremier, la Academia Forțelor Terestre de la Sibiu și a primit onorul din partea ofițerilor de rang înalt, scrie romanialibera.ro.

- Reclama -

Potrivit unor imagini postate pe Internet chiar de Academia Forțelor Terestre, Raluca Turcan, care este civil, a primit onorul din partea ofițerilor prezenți la ceremonia militară, iar această situație a generat multiple comentarii printre militari, care s-au declarat șocați și nemulțumiți.

„O rușine pentru cei care trimit la asemenea evenimente o persoană care nu are treabă cu sistemul militar”, este unul dintre comentariile de pe Facebook. Alte comentarii sunt însă mult mai acide.

Onorul se prezintă – președintelui, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților, primului-ministru, ministrului Apărării Naționale, secretarilor de stat din MApN, șefului Statului Major al Apărării și locțiitorilor acestuia sau ofițerilor aflați la comanda și trimiși în misiune de către oricare dintre cei mai sus menționați.

SECŢIUNEA a 4-a
Acordarea onorurilor militare

ART. 10
(1) Onorul militar se acordă în situaţiile şi în condiţiile stabilite pentru fiecare caz în parte de către organizatori, în felurile şi potrivit detaliilor prevăzute în anexele nr. 2 şi 3, pentru:
a) Preşedintele României;
b) preşedintele Senatului;
c) preşedintele Camerei Deputaţilor;
d) prim-ministrul;
e) ministrul apărării naţionale;
f) şeful Statului Major General;
g) şefi de state, preşedinţi de parlamente, prim-miniştri sau şefi de guverne, miniştri ai apărării şi şefi ai statelor majore generale/similari aflaţi în vizite oficiale în România;
h) personalităţi civile şi militare cu rang de preşedinte sau de secretar general al unei organizaţii internaţionale de securitate;
i) ambasadori acreditaţi în România atunci când ceremoniile militare sunt organizate de aceştia;
j) şefi ai statelor majore ale categoriilor de forţe ale Armatei României, cât şi şefi/comandanţi ai categoriilor de forţe ale armatelor străine, aflaţi în vizite oficiale în România;
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img